ANUNTURIGRATIS
Anunturi gratis gratuite locale vanzari cumparari inchirieri auto autoturisme second hand autobasculante camioane case vila apartamente patru trei doua camere garsoniera terenuri electronice electrocasnice telefoane aer conditionat bilete de avion sejururi gratuite matrimoniale propuneri afaceri banca banci calcul rate credit dobanda asigurari
Lista Forumurilor Pe Tematici
ANUNTURIGRATIS | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANUNTURIGRATIS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96 din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
ANUNTURIGRATIS / Ghiseul bancar / COSTURILE CARDULUI DE CREDIT SI DEZAVANTEJELE ACESTUIA  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zoso
Ziarist

Din: Babilon
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 8
O medie a celor mai avantajoase cinci dobinzi nu scade sub 29%, in timp ce comisioanele si mai ales penalitatile pot depasi 50% din suma extrasa.

Desi ar fi mai ieftin, nici 10% dintre romanii care au carduri nu-l folosesc direct la comercianti

Ginditi-va bine inainte de a va face un card de credit. Acest pas presupune asumarea unor costuri foarte mari. In fapt, un card bancar inseamna sa cumperi cei mai scumpi bani de pe piata. Nici macar firmele specializate pe microcredite si nici macar creditul doar cu buletinul nu sint mai scumpe. Asadar, o medie a celor mai avantajoase cinci dobinzi practicate la cardurile bancare se situeaza undeva in jurul valorii de 25-26% pe an. Aceasta este numai dobinda si tot are o valoare dubla in comparatie cu un credit de nevoi personale. Daca vorbim de o medie a pietei in general, gasim dobinzi de aproximativ 30%, iar daca vorbim despre maximele pietei, ajungem la valori aproape de necrezut (35-40% pe an). Bancile ne momesc cu perioada de gratie si cu faptul ca putem plati lunar doar 5% din ceea ce am extras, insa uita sa evidentieze ca rata lunara este formata mai ales din dobinda. Chiar daca o explicatie a dobinzilor mari tine de legatura directa dintre risc si costuri, ea nu este valabila pentru carduri in conditiile in care dobinzile sint mai ridicate decit la creditul cu buletinul, de exemplu, unde riscurile sint mai mari. Mai mult, limita de credit nu poate depasi trei salarii, ceea ce confera o siguranta sporita produsului. Oricum, masurile prudentiale ale bancilor sint mult prea mari in comparatie cu riscul de neplata - dovada faptul ca media celor care au restante la carduri nu trece de 1%. Nici rapiditatea nu este un argument in conditiile in care actele necesare sint aproape aceleasi ca pentru un credit obisnuit.

Banca Transilvania pare sa aiba cea mai buna oferta, cu o dobinda pentru cumparaturi de „numai“ 22,96% si de 23% pentru extragerea de numerar. Daca ai intirziat cu plata, nu este prea bine, pentru ca dai 5% si 10 lei in plus. Daca ai extras mai mult decit limita stabilita, si acest lucru este valabil pentru toate bancile, iar nu este prea bine, pentru ca platesti penalizari de pina la 50% din suma depasita. La UniCredit Tiriac, pe cardul MasterCard, dobinda pentru extrageri de numerar este de 28,3%, iar perioada de gratie merge pina la 50 de zile. Suma penalizatoare pentru intirzieri este de 20 de lei, taxa anuala - 12 euro, iar taxa de emitere - 3 euro. OTP are dobinda 26% pentru cardul Visa, perioada de gratie de 45 de zile si o dobinda penalizatoare pentru intirziere de plata de, atentie, 50%. Raiffeisen are o dobinda de peste 30% si un comision pentru intirziere de 60%. La CEC, dobinda pentru extrageri de numerar este de 20,62% iar perioada de gratie, de 59 de zile. Pe scurt, daca nu ai returnat suma utilizata initial in perioada de gratie, ai o problema serioasa.

Cardul atirna si in incercarile de a contracta un credit. Mai precis, bancile adauga la angajamentele lunare de plata un procent din limita de credit pe care o aveti pe card. Gradul de indatorare creste si, implicit, valoarea creditului dorit scade. Acest indice variaza, de la banca la banca, intre 1 si 4%. Bancile anunta faptul ca in stabilirea procentelor au avut in vedere ratele dobinzilor la produsele de card practicate pe piata bancara si pot fi ajustate periodic, in functie de modificarea acestora.  Povara cardului de credit este simtita mai ales de cei cu venituri mici si medii. Procentele se aplica si pentru cardurile de debit cu overdraft.

Un fel de card de credit este si descoperitul de cont pe cardul de salariu. Daca credeti ca este mai ieftin, va inselati. O Dobinda Anuala Efectiva calculata pentru cele mai avantajoase cinci astfel de finantari nu scade sub 20%. Totusi, daca optati pentru un overdraft, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de un contract incheiat intre banca si angajator, prin care acesta din urma se obliga sa vireze salariul angajatului pe un anume card.

costurile cardului credit acestuia medie celor mai cinci dobinzi scade sub 29%, timp mai ales pot Ziarist

16.1KB


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la