ANUNTURIGRATIS
Anunturi gratis gratuite locale vanzari cumparari inchirieri auto autoturisme second hand autobasculante camioane case vila apartamente patru trei doua camere garsoniera terenuri electronice electrocasnice telefoane aer conditionat bilete de avion sejururi gratuite matrimoniale propuneri afaceri banca banci calcul rate credit dobanda asigurari
Lista Forumurilor Pe Tematici
ANUNTURIGRATIS | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANUNTURIGRATIS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
ANUNTURIGRATIS / INFORMATII UTILE / Pensiile vor fi majorate cu 30 la suta  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zoso
Ziarist

Din: Babilon
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 8
Luna viitoare pensiile de stat se vor majora cu 30 la suta, fiindca bugetul de asigurari sociale are un excedent de aproximativ 300 milioane de euro, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Valoarea punctului de pensie va creste la 541 lei, incepand cu 1 noiembrie, comparativ cu 416 lei, nivelul inregistrat in aceasta luna, a anuntat ministrul Muncii. Demnitarul a explicat ca aceasta crestere, adoptata in ultima sedinta de guvern de acum doua zile, nu contrazice afirmatia sa de saptamana trecuta, cand a spus ca solicitarea PSD din motiune privind devansarea majorarii pensiilor din ianuarie 2008 cu doua luni este imposibil de realizat. "Nu aveam bani pentru majorarea in noiembrie la 580 lei, dar la 540 lei avem banii necesari", a precizat Pacuraru. Acesta a mentionat ca in timp ce in motiune se solicita devansarea majorarii punctului de pensie cu 37,5%, Executivul a hotarat o devansare graduala. "Punctul de pensie va creste cu 30 la suta de la 1 noiembrie, iar o alta crestere cu 7,4 la suta urmeaza sa fie operata incepand cu ianuarie 2008. Majorarea pensiei poate fi asigurata in urma inregistrarii unui excedent in bugetul de asigurari sociale de circa 1,1 miliarde RON, adica aproximativ 300 milioane euro la sfarsitul acestui an." Ministrul a explicat ca si anul trecut s-a inregistrat un excedent care a facut posibila devansarea majorarii pensiilor cu o luna, in loc de ianuarie 2006, in decembrie 2005. "Acest excedent s-a apreciat si mai mult in 2007, si datorita unei mai bune colectari a contributiilor de asigurari sociale", a mai spus ministrul.
Valoarea punctului de pensie in noiembrie va fi 541 lei, reprezentand 37,5 la suta din valoarea salariului mediu brut pe economie, prognozat pe octombrie la 1.443 lei, in timp ce incepand cu ianuarie 2008 valoarea punctului de pensie va ajunge la 581,3 lei, in crestere cu 7,4 la suta fata de luna decembrie, reprezentand 37,5 la suta din salariul mediu brut pe 2008 ce va fi stabilit prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat, prognozat la 1.550 lei.
In timp ce finantistii sustin ca o majorare substantiala a pensiilor in 2008 concomitent cu reducerea contributiilor nu este sustenabila, ministrul Muncii este de parere ca "bugetul de asigurari sociale pe 2008 se va inchide in echilibru".

» O masura populista
Referitor la aceasta decizie, analistul economic Ilie serbanescu considera ca este vorba de o masura cu conotatii populiste. "Actualul context politic este de asemenea natura incat incurajeaza toate pornirile populiste. Toate partidele actioneaza in directia unde exista eventuale resurse de exploatat, iar un important «bazin» electoral este cel al pensionarilor. Ramane de vazut daca, in conditiile acestei frenezii populiste, bugetul va rezista, nu acum, ci incepand de anul viitor. Salariile au crescut, de asemenea si fondul de colectare a pensiilor publice, dar daca se mentine actuala crestere a punctului de pensie, aproape sigur vor exista probleme in anul 2009."


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la