ANUNTURIGRATIS
Anunturi gratis gratuite locale vanzari cumparari inchirieri auto autoturisme second hand autobasculante camioane case vila apartamente patru trei doua camere garsoniera terenuri electronice electrocasnice telefoane aer conditionat bilete de avion sejururi gratuite matrimoniale propuneri afaceri banca banci calcul rate credit dobanda asigurari
Lista Forumurilor Pe Tematici
ANUNTURIGRATIS | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANUNTURIGRATIS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sofia15 24 ani
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
ANUNTURIGRATIS / INFORMATII UTILE / Productia in lohn este aproape de faliment  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zoso
Ziarist

Din: Babilon
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 8
Peste 10% din firmele de confecţii romāneşti care lucrează īn lohn şi-au īnchis porţile de la 1 ianuarie şi pānă īn prezent. Această industrie va muri dacă producătorii nu-şi vor "construi" branduri proprii.

Companiile romāneşti din sectorul lohnului sunt ameninţate cu dispariţia. De la īnceputul anului şi pānă īn prezent, mai mult de 10% din firmele de confecţii care lucrau īn acest sistem au dispărut, a declarat Liliana Ţuroiu Udrea, preşedinta Asociaţiei de Modă şi Design din Romānia (AMDR). Este vorba despre aproximativ 1.000 de fabrici din cele 9.800 care activează din domeniu. "Cāteva zeci de producători din lohn dispar lunar", a spus Udrea. Spre exemplu, numai īn luna ianuarie şi-au īnchis porţile 300 de astfel de fabrici. "Īn aceste condiţii, din cele 9.800 de fabrici, nu cred că vor mai rămāne prea multe", a atras atenţia preşedinta AMDR. Ţuroiu a completat că, deşi cifra de afaceri a producătorilor īn lohn a crescut cu 15%-30% īn 2007, profitul acestora a scăzut cu peste 30%, deoarece companiile au contractat credite.


CAUZE. Motivul dezastrului: intrarea īn Romānia a marilor branduri străine care au forţă financiară foarte mare, īşi promovează agresiv produsele şi "fură" clienţii producătorilor autohtoni. "Producătorii romāni n-au dus-o foarte bine īn 2007, deoarece au ajuns īn Romānia nişte branduri gen Zara, ce are 6.000 de magazine pe glob şi deschide cāte un magazin pe zi īn lume", a explicat Liliana Ţuroiu Udrea. Pe de altă parte, şi māna de lucru din Romānia s-a scumpit după aderare. Ceea ce a făcut ca marii producători străini să renunţe la serviciile fabricilor autohtone care le produceau confecţii īn lohn şi să aleagă destinaţii precum India sau Pakistan, a explicat Maria Grapini, preşedintele Federaţiei Patronale a Industriei Uşoare (FEPAIUS). Ea a adăugat că o altă cauză a dispariţiei firmelor de confecţii īn lohn este "tripla evaziune fiscală". Spre exemplu, statisticile Chinei arată că această ţară a exportat īn Romānia īn 2006 mărfuri īn valoare de 4,2 miliarde de dolari, īn vreme ce evidenţele romāneşti arată importuri de doar 2,5 miliarde de dolari. Iar "viteza" de reacţie a instituţiilor statului īn privinţa luării unor măsuri legislative care să sprijine producţia autohtonă este de trei-cinci ani. Mult prea mult. "Noi nu vrem decāt o competiţie corectă", a subliniat Maria Grapini.


SOLUŢII. Liliana Ţuroiu Udrea vede ca posibilă ieşire din această criză constituirea de branduri romāneşti īn sectorul textil şi deschiderea propriilor magazine de desfacere. Astfel fabricile nu vor mai lucra pentru alţii, ci pentru ele. Ea a dat ca exemplu compania Jolidon, care, pe lāngă producţie, acum se extinde īn alte state prin franciză. Astfel, chiar dacă la un moment dat compania va fi nevoită să oprească producţia, existenţa unui brand puternic va face posibilă continuarea afacerilor īn franciză, ceea ce īnseamnă că va putea avea profit numai prin acest sistem. Preşedinta AMDR a precizat că īn ultimul timp se observă deja o tendinţă de creare de branduri romāneşti īn domeniu. Iar cel mai bun exemplu este participarea la ultimul Salon de Modă de la Paris a 23 de branduri mioritice.


Pierdem pieţele de desfacere
Potrivit Mariei Grapini, īn 2005, Romānia ocupă locul al treilea īn topul exportatorilor de confecţii către Uniunea Europeană, după China şi Turcia. Iar īn 2007 ne-am "prăbuşit" pānă pe locul al şaptelea. Sectorul de confecţii din Romānia a avut o pierdere de cotă de piaţă de 45% pe primele şase luni din acest an la livrările īn UE, interval īn care a reuşit să cāştige doar 10% pe piaţa internă, de la 10%-13% la 23%. Declinul este confirmat şi de statisticile Ministerului Economiei, care arată că producţia fizică īn industria textilă şi de pielărie īn primele şase luni ale lui 2007 a īnregistrat pierderi pe linie faţă de 2006. Īn sectorul firelor (lānă, bumbac, in, cānepă s-au produs 23.000 de tone de fire, īn scădere cu 6,9% faţă de primul semestru al lui 2006. De asemenea, au fost produse 54,1 milioane tone de ţesături, faţă de 65,5 milioane de tone īn primul semestru al lui 2006. Confecţiile din piele au scăzut şi ele cu 1%, iar cele din blană naturală şi sintetică au avut un picaj de 54,9%.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la