ANUNTURIGRATIS
Anunturi gratis gratuite locale vanzari cumparari inchirieri auto autoturisme second hand autobasculante camioane case vila apartamente patru trei doua camere garsoniera terenuri electronice electrocasnice telefoane aer conditionat bilete de avion sejururi gratuite matrimoniale propuneri afaceri banca banci calcul rate credit dobanda asigurari
Lista Forumurilor Pe Tematici
ANUNTURIGRATIS | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANUNTURIGRATIS

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
ANUNTURIGRATIS / INFORMATII UTILE / Reducerea tarifelor pentru convorbirile in roaming a fost adoptata  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zoso
Ziarist

Din: Babilon
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 8
Reducerea tarifelor pentru convorbirile in roaming, adoptata de Parlamentul European

Eurodeputaţii au adoptat astazi, cu largă majoritate, controversata reglementare privind tarifele de roaming, într-o formă mai puţin ambiţioasă decât îşi dorea Comisia Europeană, dar care va intra în vigoare la sfârşitul verii .
Eurodeputaţii consideră adoptarea reglementării privind tarifele de roaming un succes care aduce beneficii consumatorului european, dar atrag atenţia că ea nu se referă la SMS, MMS şi transmisia de date - care ar trebui şi ele reglementate - ci doar la apeluri de voce. Pe de altă parte, în ciuda compromisului la care s-a ajuns între Consiliu şi Parlamentul European, stabilirea unui plafon al preţurilor apelurilor date din şi primite în străinătate nu este rezultatul unei competiţii economice, ci al unei negocieri între instituţiile europene, ceea ce, potrivit eurodeputaţilor, reprezintă o intervenţie pe piaţa europeană.
Rezultatul pozitiv al votului s-a conturat încă din timpul dezbaterilor, iar Comisia de industrie a PE dăduse încă de luni seară un indiciu asupra acestuia, când a votat aproape în unanimitate - cu o singură abţinere - raportul lui Paul Rubig asupra tarifelor de roaming.
După săptămâni de negociere, preşedinţia germană a UE, Comisia Europeană şi reprezentanţii Parlamentului European au ajuns la compromisul asupra proiectului comisarului pentru telecomunicaţii Viviane Reding. Comisarul european a avertizat îndelung operatorii de telefonie mobilă asupra preţurilor ridicate pe care le aplicau apelurilor date din şi primite în străinătate, iar în urmă cu zece luni a propus un proiect care viza reducerea acestora cu 70%. Reding a propus reducerea la 40 de eurocenţi (fără TVA) a apelurilor date şi la 15 eurocenţi la cele primite în străinătate.
Nivelele au fost considerate inacceptabile de statele membre, prin urmare săptămâna trecută s-a ajuns la un compromis, iar astazi PE a adoptat varianta convenită de Consiliu şi PE. Acesta prevede ca plafonul apelurilor date să fie de 49 de eurocenţi, iar al celor primite de 24. Ele însă vor scădea progresiv, la 46, respectiv 22 de eurocenţi în cel de-al doilea an şi la 43, respectiv 19 în cel de-al treilea.
Plafoanele sunt mai apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenţi pentru apelurile efectuate şi 15 pentru cele primite, faţă de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenţi.
Eurodeputaţii au subliniat necesitatea informării consumatorilor asupra acestei noi reglementări. Abonaţii vor primi de la operatori informaţii privind costul actual al roamingului potrivit abonamentului pe care îl deţin, precum şi noul model, cu preţurile care nu vor trece de plafonul garantat de tariful convenit ieri, Eurotariff (eurotarif). Apoi vor avea la dispoziţie o perioadă de trei luni de zile în care vor decide dacă vor să rămână la tarifele actuale sau să treacă la eurotarif. Dacă nu au optat în cele trei luni de zile, consumatorii cu abonament standard vor fi trecuţi automat la eurotarif. Pe de altă parte, consumatorii care au abonamente care le oferă condiţii speciale pentru apelurile în roaming vor rămâne la acestea.
După votul de astazi din PE, textul trebuie să primească votul statelor membre, în 7 iunie. El ar putea intra în vigoare la jumătatea lunii iulie, ceea ce ar însemna că utilizatorii ar putea beneficia de noile tarife în toamnă, şi nu în vară, aşa cum promisese Comisia Europeană atunci când a propus această reglementare.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la